maandag 6 januari 2014

Deze week zag ik ....Inbrekers !


Hallo allemaal, 

Graag doe ik ook mee met deze week zag ik...
(Eigenlijk was het wel vorige week, 
maar ontdek net deze site :-))

meer info op het blog , zomaar een dagje.

Ons nieuwe jaar start helaas niet zo leuk, vorige donderdagmiddag gaat de bel hier, ik was in de hall bezig, dus ga naar de woonkamer om mijn trui en sleutel te nemen,.
Maar als ik door het raam zie, zie ik dat het drie jongeren zijn , (schat ze tussen de 15-20 j),sorry dat ik het zeg, maar het waren vreemdelingen.
Nu moet je weten dat onze gemeente er op het moment om bekend staat voor zijn inbraakplaag, (je zit hier ook dicht aan de autistrade, dus ze kunnen direct weg!), wij zijn blijkbaar ook al op ATV geweest hiervoor, 
De inbraakteller stond eind nov:13 al op 128, (waarvan ook 51 pogingen tot inbraak)!!
Ze komen met de onozelste trucjes aanbellen, ben je niet thuis, slagen ze hun slag. Het duurt ook maar 30 seconde voor die mannen om binnen te geraken, 
als het langer duurt, gaan ze naar het volgende huis.
Nu de tijd dat ik naar de woonkamer ging, was blijkbaar al genoeg tijd voor die kleinste jongen om ons slot te bewerken of ze zijn daarna terug gekomen??
Terwijl stond den oudste van den hoop zenuwachtig het straat in het oog te houden en den derde was bij de buren gaan aanbellen met het excuus dat ze kaarten verkopen voor de arme kinderen, maar ze hebben dan wel maar één pak kaarten bij en géén klein geld.
Maar toen kreeg den oudste mij in de gaten door de gordijn en zijn ze de straat hierachter ingelopen.
Het rottige is, ze hebben van niks géén schrik meer !! Ze breken in terwijl de mensen thuis zijn hé !
Onze buurt heeft een samenwerking aangevraagd met burgemeester en politie, 
dat noemt een BIN (buurt informatie netwerk), ze hebben de goedkeuring gekregen, maar er moeten 50 mensen aangesloten zijn, helaas van de 250 brieven die zijn gebust, hebben er maar 11 gereageerd.
Nu moet ik toegeven , dat wij daar ook niet bij waren, want wees eerlijk, je denkt" dat is ver van mijn bed, dat gebeurd niet bij ons"
Niks is dus minder waar, ze schamen hun voor niks meer !!
Het zijn ook meerdere bendes die actief zijn en ze komen tot in de dorpskernen nu ! Waar ze zich vroeger enken aan de autostrade bevonden.
Met de buren gesproken en het is écht niet meer te doen hier, 
wat verhalen dat je allemaal hoort, ook appartementen gaan ze binnen, 
terwijl de mensen vanvoor tv zien, stelen ze vanactter alles leeg !
Je mag geen garagepoort op een kier laten staan, want ze zitten er in, 
alles kunnen ze gebruiken, ook auto;s proberen ze ook of die niet los staan en als ze dan worden betrapt, steken ze er zo een onozel kaartje voor verkoop tussen. En niet alleen op straat, ook op de opritten komen ze.

Wij hebben dus nu overal extra sloten geplaatst en meer beveiligd, waar nog kon! Zodat het héél moeilijk is om binnen te geraken en het te lang duurt zo voor hen!!!
Heel de buurt hier is alert nu hoor, iedereen helpt iedereen nu.
Het minste dat we verdacht vinden, gaat er een belletje naar de politie.
Politie rijdt hier, in heel de gemeente,nu ook al in burger rond. 

Groetjes, 


11 opmerkingen:

Debby's wereld zei

Eerst Welkom bij DWZI!

Oei wat eng vooral als je ze ook nog kan zien. Vreselijk. Wat ik uit het verhaal begrijp zijn ze niet agressief, misschien wel een geluk. Maar ze moeten gewoon van andermans spullen afblijven. Hoop dat dit snel opgelost wordt.

Groetjes Debby (mede DWZI)

Daniëlle De Winter zei

Wat spijtig dat je zo het nieuwe jaar moet beginnen. Hopelijk vinden de buren elkaar en steunen jullie elkaar en komt er toch iets positief uit de bus. Sterkte!!!
Grtjs
Daniëlle

Zaanse Zolder zei

Wat zal je er een schrik van hebben gehad ! Hier in de buurt hebben ze inderdaad de truc dat ze aanbellen en dan via de achterdeur komt hun maat binnen. Als er hier wordt aangebeld zorg ik dus altijd dat éérst de achterdeur op slot zit. Die is meestal open (als ik beneden ben) want zoonlief speelt dan buiten. Hoe dan ook, het is hondsbrutaal!

janusje zei

Ai, dat doet maar vies. Waar ik woon, moeten we de deur steeds op slot doen, zelfs al zijn we thuis. Want ook hier wordt beneden ingebroken terwijl de bewoners boven zitten. Niet te doen hé. Een trieste evolutie.

Michelle zei

Bah wat naar zeg! Bij ons is er één keer ingebroken, een heel naar gevoel is het, wetend dat iemand bij je thuis is geweest. Hopelijk helpen de extra sloten + buurtwacht. Succes ermee!

Thuis bij Corrie zei

Wat een toestand zeg. Je kunt je zo op geen enkele manier meer veilig voelen in je eigen huis.
Hopelijk worden ze snel opgepakt.

Stins zei

Hè jakkes, wat lijkt me dat naar om heel detijd zo alert te moeten zijn.... Je wordt er gewoon wantrouwig van!
Hopelijk kun je je gauw weer veilig voelen...
Sterkte ermee! Groetjes van Mirjam.

Nina-hobbysite zei

Wat vervelend en naar zeg!

Angélique zei

Jeetje, wat een naar verhaal! Waar ben je tegenwoordig nog wel veilig?
Alleen al het idee dat ze in je huis zijn geweest, zich op jouw grondgebied hebben begeven... jakkes!
Het lijkt me dat je nu zo wantrouwend wordt dat je continue op je hoeden bent, afschuwelijk!

Liene zei

Poeh, dat is heftig zeg! Ik hoop dat er snel actie ondernomen wordt.

Heel erg leuk dat je mee wil doen met DWZI! Ik kijk uit naar je volgende bijdragen, en zet je bij de lijst met deelnemers. Ik hoop dat deze week je veel goeds gaat brengen.

Liene zei

Poeh, dat is heftig zeg! Ik hoop dat er snel actie ondernomen wordt.

Heel erg leuk dat je mee wil doen met DWZI! Ik kijk uit naar je volgende bijdragen, en zet je bij de lijst met deelnemers. Ik hoop dat deze week je veel goeds gaat brengen.